torstai 13. lokakuuta 2011

Vauvanurkka

Nyt olisi takana jälleen yksi lääkärikäynti ja loistava synnytysvalmennus. Lääkärikäynnistä lyhyesti sen verran että hb oli noussut hieman, paino aivan liikaa (tässä vaiheessa +16kg. Näitä on sitten kiva sulatella vaunulenkeillä) ja lisäksi elämäni ensimmäinen hiivatulehdus. Vauvalla oli kaikki hyvin. Pääsinpä yllätyksekseni kurkkaamaan kohtuunikin :). Tämä oli nyt kaiken kaikkiaan 6. ultra, joista kaksi, 4D:t, ovat olleet omakustanteisia ekstroja. Kokoarvio tässä vaiheessa 3200 g. Synnytysvalmennuksesta täytyy kirjoittaa jossain vaiheessa ihan oma tekstinsä. Se erosi varmasti paljon Suomen vastaavista ja tykkäsin kovasti.

Nyt kuitenkin hieman valokuvia vielä kovin keskeneräisestä vauvanurkasta. Aivan, meidän lapsukaiselle ei heru kuin oma nurkka meidän makuuhuoneesta. Toivottavasti ei vallan traumatisoidu ensimmäisen elinvuotensa aikana ;)


Näyttää vielä aika kolkolta... Onneksi edes pöllö saapui piristämään muutoin niin valkoista kulmaa. Seinätarra on tilattu Etsyn kautta ja se matkasi "joitakin" viikkoja Jenkeistä Saksaan. Olen myös tilannut string-hyllyn tammisilla levyillä ja valkoisilla kiinnikkeillä tuohon vasemman puoleiselle seinälle, mutta näyttää kovasti siltä, että vauvakin tulee ennemmin perille. Jotta meidän kaverin ei tarvitsisi nukkua henkensä kaupalla hyllyn alla, niin tuo tuoli lähtee tuosta jonnekin paremmalle paikalle sängyn tieltä. Lisäksi pitäisi vielä hankkia uudintanko ja ommella siihen verho Ikeasta löytyneestä kivasta musta-valko-punaisesta kankaasta. 

Kuvassa näkyy pari omatekoistakin juttua. Äitini laajoista etsinnöistä huolimatta, emme onnistuneet löytämään minulle aikoinaan niin rakasta pandasoittolelua (miksi noita muuten kutsutaan suomeksi?? Saksaksi se on Spieluhr.). Löysin kuitenkin sattumalta eräästä kangaskaupasta noita soittimia ja vielä oikealla alkuperäisellä kappaleellakin eli Brahmsin kehtolaululla. Siitä se ajatus sitten lähti... Tuon virkkaamisessa ei yllätävää kyllä mennyt montaa tuntia.


Tätä vauvan peittoa on puolestaan neulottu pieni ikuisuus. Aloitin sen kesälomalla ja puikot ovat helisseet niin keskellä mökkijärveä Suomessa kuin Puolan reissullakin. Se ei ole ihan mikä tahansa torkkupeitto, vaan samanlaiset löytyy myös Tanskan kuninkaallisilta kaksosilta. Todistusaineistoa löytyy mm. täältä. Vain parasta meidän pikku nupulle :)



5 kommenttia:

Junna kirjoitti...

Oi, ihana peitto! Et raaskisi jakaa ohjetta siihen:)

kaiho kirjoitti...

Neuloin tämän englannin kielisellä ohjeella, mutta linkki ei valitettavasti enää toimi. Ilmeisesti jotain tekijänoikeusjuttuja tms.

Voit kokeilla neulomista tanskaksi (http://www.udeoghjemme.dk/Artikler/Artikler/marys%20svoeb.aspx):) tai katsoa löytyykö ohje googlettamalla
"Traditional Shetland Hap Shawl".

Milla kirjoitti...

Kyllä siekin oot niin taitava käsistäs! Ihania <3 niin tuo bandalelu kuin peittokin! ja nätiltä kyllä näyttää tuo vauvan nurkkaus :)

Meilläkin vaavi saa alkuun vaan oman nurkan, oma huone on, mutta se on nyt vielä hieman vaiheessa..

Pilke kirjoitti...

Kaunis nurkkaus, tuolla on varmasti hyvä nukkua :)

Anonyymi kirjoitti...

Minkäslaisiin vaunuihin päädyitte? (: