torstai 20. lokakuuta 2011

38+6

Tämä hautomo alkaisi olla henkisesti ja fyysisesti kypsä. Onneksi huomenna rapsahtaa sentään 40. raskausviikko mittariin. Sitä alkaa jo olla niin kärsimätön. Vaikka muistuttelen itselleni kuinka monta raskausviikkoa on jo takana ja maksimissaan enää kolme jäljellä, niin silti aika tuntuu aivan liian pitkältä. Sitä on varmaan viimeksi teini-iässä kouluun menoa vältellessä toivonut, että alkaisipa jostain paikasta koskemaan. Aina kun hiemankin vihlaisee, niin alkaa toivomaan, että jes tätä lisää. Sairasta, sanon minä :).

Vauva oli jo viime viikon lääkärikäynnillä kiinnittynyt ja kohdunkaula lyhentynyt. Kivuttomia supistuksia tulee tasaisesti. Aina välillä tuntuu kovaa paineen tuntua, joka johtuu varmaan vauvan sijainnista, mutta muita kipuja en ole juurikaan tuntenut. Vauvan laskeutumisen jälkeen öistä on tullut helpompia ja nukuinpa viime yönä vallan 8 tuntia putkeen ilman vessakäyntejä! Totuuden nimissä täytyy sanoa, että herään kyllä jokaiseen asennonvaihtoon, mutta sitäkin tulee nykyään tehtyä aika harvoin yössä.

Odottavissa tunnelmissa siis mennään. Itse veikkaan, että vauva tulisi 29.-30. pvä. Mieheni veikkaa ensimmäistä marraskuussa. Mitään tieteellisiä tai muunkaanlaisia viitteitä näihin päiviin ei ole. Ihan vaan mututuntuma. Jostain syystä koen kovin vahvasti, että synnytys alkaa (yllätysyllätys!) aamuyöllä ja viikonloppuna.

1 kommentti:

Tiitu kirjoitti...

Ja viimeinen viikko vierähti käyntiin sinullakin! Mahtavaa :) Ei tiedä koska päästään tositoimiin ;). Kovasti tsemppejä viimemetreihin <3