tiistai 13. syyskuuta 2011

Done & Done

Nyt ollaan rekisteröidytty sairaalaan ja käyty jälleen yhdessä lääkärintarkastuksessa. Check!

Sairaalarekisteröityminen meni ok. Meitä oli vastassa erittäin mukava englantia puhunut kätilö. Asian pitäisi olla nyt kaikin puolin kunnossa. Seuraavan kerran mennään sairaalaan joko synnyttämään tai yliaikaiskontrolliin. Kovasti pidän sormia ristissä, että kyseinen kätilö olisi vuorossa, kun synnytyksen aika tulee. Jossain määrin jäi auki se seikka, että miten vauvan hoidot ja tarkistukset korvataan, kun vauva ei luonnollisesti synny Eurooppalainen sairaanhoitokortti kädessä. Eiköhän ne kuitenkin joillain tavalla luonnistu.

Eilen kävin puolestaan lääkärintarkistuksessa. Ensimmäistä kertaa siellä käymisen jälkeen en ollut lainkaan turhautunut! Tällä kertaa otettiin verikokeita (B-hepatiitti ja rauta-arvot) ja sydänkäyrä normitarkistusten lisäksi. Vauvan sydänkäyrästä ei tullut "täysiä pisteitä", koska kaveri keskittyi koko 5 min ajan potkimaan toista sensoria. Puristi pirulainen. Liikkeiden vuoksi hoitajat ramppasivat koko ajan huoneessa etsimässä sykettä milloin mistäkin puolelta vatsaa. Ihmeen paljon siellä näyttää olevan vielä liikkumavaraa. Hemoglobiini oli noussut: 8,2 (132). Pääsin myös puhumaan uusimmasta seksikkäästä raskausvaivastani: peräpukamista! Sain varmuuden vuoksi lähetteen erikoislääkärille, jos vaiva pahenee. Aluksi pukamaa yritetään kuitenkin hoitaa reseptivapain lääkkein. Kunhan vain ensin löydän apteekin, josta lääkärin suosittelemaa rasvaa löytyy.

Lääkärintarkastuksen välit lyhenevät tässä vaiheessa. Seuraava tarakastus on kahden viikon päästä (jolloin testataan myös streptokokki B omakustanteisesti) ja sen jälkeen joka viikko aina laskettuun aikaan asti. Yliaikaiskontrolleja onkin sitten joka päivä.


2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Täälläkin pukamat vaivana :( Mitäkä rasvaa siulle suositeltiin? Täällä ollaan yritetty vielä perusvoiteilla ja suihkutteluilla hoidella, mutta jos pahenee niin pitää varmaan lääkevoidetta käydä ostamassa...

kaiho kirjoitti...

Lääkäri suositteli Multi gyn kompressenia (reseptivapaa). Ovat ilmeisesti jotain liuskoja ja sopivat hyvin myös synnytyksestä aiheutuneisiin nirhaumiin. 2 kertaa päivässä kymmenen minuuttia kerrallaan kolmen päivän ajan olisi tarkoitus käyttää, mutta odottelen vielä että saan ne käsiini. Sain tänään tilattua niitä yhdestä apteekista. Huomenna pitäisi olla perillä. Saksalaiset ostavat ilmeisesti tällaiset arkaluontoisemmat asiat nettiapteekeista. :)