maanantai 26. syyskuuta 2011

Äitiysloma alkoi

Yksi kokonainen äitiyslomapäivä sekä viikonloppu takana ja vielä hengissä! :) Äitiyslomalle jääminen helpottui kummasti, kun luonto otti luulot pois muutamalla äärimmäisen huonosti nukutulla yöllä. Viime torstaina olin valmiimpi kuin koskaa jäämään kotiin. Takana tosiaan kaksi yötä muutaman tunnin pätkittäisillä yöunilla.

Perjaintaiaamu lähti hieman nihkeästi sormien pyörittelyllä käyntiin. En osanut oikein tarttua to do -listan asioihin enkä edes niihin pariin työjuttuun, jotka jäivät äitiyslomilla hoidettaviksi. Sain kuitenkin lopulta hilattua itseni liikkeelle ja siitä se sitten lähti :). Kätilöni kävi myös ensimmäistä kertaa meillä kyläilemässä. Aivan loistava tyyppi! Olen niin onnellinen tämän epäonnisen lääkärisuhteen jälkeen, että löysin jonkun, jonka kanssa kemiat natsaa. Sovimme että käyn nyt laskettuun aikaan asti vuoroviikoin lääkärissä ja hänen luonaan (tai hän tulee meille kotiin). 

Selvisipä samalla, että täällä Saksassa voi ensisynnyttäjätkin kotiutua jo neljän tunnin päästä synnytyksestä, jos kaikki menee hyvin. Tuo kuulostaa ehkä hieman liian extremeltä, mutta täytyy myöntää, että yhden yön jälkeen kotiutuminen kuulostaa houkuttelevalta. Tuolloin kätilö ja lääkäri tulisivat kotiin 1-2 päivän sisällä tekemään tarvittavat tutkimukset. Täytyy katsoa kuinka puhki sitä on synnytyksen jälkeen. Täällä kätilö tulee muutoinkin kotikäynneille. Vastasyntynyttä ei siis tarvitse lainkaan kiikuttaa neuvolaan tms. Synnytyksen jälkeisiä kätilökäyntejä korvataan jopa 26 kappaletta ja enemmänkin, jos on tarvis. Käytännössä kätilö käy kuitenkin n. 10-12 kertaa kotona synnytyksen jälkeen. Neuvolatarkastuksiin verrattavat vauvan U-tutkimukset tekee sitten lääkäri. U1 tapahtuu heti synnytyksen jälkeen (lääkäri osallistuu täällä aina synnytykseen), U2 tilanteen mukaan kotona tai sairaalassa muutama päivä synnytyksen jälkeen ja 4-5 viikon paikkeilla tapahtuvasta U3:sta eteenpäin lastenlääkärin vastaanotolla. Sain myös pari suositusta lastenlääkäreistä. Tänään pitäisi soitella heille ja tiedustella, että ottavatko uusia potilaita.

4 kommenttia:

Tiia V kirjoitti...

Täällä briteissä kanssa laitetaan kotiin jo kuuden tunnin päästä, jos kaikki on ok. Siis apua! Mun mielestä ensisynnyttäjiä pitäisi pitää osastolla sen vuorokauden vähintään... huhhuh.

Onnea äitiysloman alkamisen johdosta! Ei mene enää kauaa kun vaava sieltä syliytyy <3

Tiia V kirjoitti...

Mitenkähän ton nimen saa tohon googletiliin vaihettua....mikä v*tun "ME" mä vaan kysyn :D hahahah....
Tiitu siis asialla ja enkeleitaonkoheita.blogspot.com blogista kiitos nam. :)

kaiho kirjoitti...

Hui! Onko sieltä siis pakko lähteä kuuden tunnin jälkeen? Vaikka olisi synnyttänyt yötä vasten ja missannut yhden yön unet? Hurrjaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ekayin tänään blogiisi ja lueskellut sen melkein kokonaan. Olen myös synnyttänyt saksassa, kohta 12 v sitten kolmannen lapseni. Onkohan siellä alueellisia eroja tai asiat muuttuneet? Mulle kun sanottiin, et pitää olla vähintään 3 vuorokautta sairaalassa synnytyksen jälkeen. Jouduin allekirjoittamaan paperin, jossa otin täyden vastuun itselleni, kun lähdin vuorokauden jälkeen synnytyksestä kotiin.