perjantai 30. syyskuuta 2011

Avautumista

Äitiysloma on lähtenyt käyntiin odotettua paljon paremmin. Olen ollut todella hyvällä tuulella ja toteuttanut to do -listaani suurella innolla. Todettakoon, että uusi asukkaamme voi tänne muuttaessaan tarkistaa mm. hopeat ja todeta ne moitteettomasti kiillotetuiksi :).

Kuluneeseen viikkoon on kuulunut vain kaksi ikävää hetkeä. Jo totuttuun tapaan lääkärissä käynti sekä tämä päivä. Lääkärissä käynti muodostui rauta-arvosaarnasta sekä streptokokki B-kokeesta. Eipä minulta taidettu edes oloa kysellä. Viime kerralla otettujen verikokeiden tulokset olivat tosiaan tulleet ja feritiiniarvoni olivat aivan viitearvojen alapäässä (9,1). Ei muuta kuin rautakuurille. Ihmettelenpä vaan, miksi kasvissyöjiin niin skeptisesti suhtautuva lääkärini ei ollut pistänyt minua sille jo aiemmin. Onneksi aloitin Kräuterblutsaft-kuurin oma-aloitteisesti jo jokin aika sitten. Hieman ihmetyttää kuinka se feritiini voi niin alhainen olla, kun hb oli kuitenkin taas 132 (alimmillaan on ollut yhdellä käynnillä 125). Eipä tälle mitään voi. Nyt sitten vaan napsitaan rautaa niin pirusti, vaikka vatsa meneekin siitä aika sekaisin. Lääkäri olisi kyllä voinut esittää asian toisella tavalla. Aloin melkein nauramaan siinä tutkimuspöydällä jalat levällään ollessani, kun ihmettelin miksei minulla ole mitään alhaisiin rauta-arvoihin liittyviä oireita. Lääkäri kun vastasi, ettei se ole mahdollista. Niinpä... hänhän minun kroppani ja tuntoni tuntee paremmin. Ainoa asia, mikä tässä ilahduttaa on, ettei minun tarvitse enää nähdä sitä naista kuin korkeintaan 2 kertaa + jälkitarkastus. Muut tarkastukset hoitaa kätilö ja mahdolliset yliaikaiskontrollit tehdään sairaalassa.

Viime yönä puolestaan maistui unoset aika huonosti ja sitä on luonnollisesti seurannut ikävä ja alakuloinen päivä. Tulipa muuten järjesteltyä tuossa kahden aikaan aamuyöstä kestiksetkin kylppärin laatikostoon ja luettua paljon niiden huollosta :) En saa enää oikein nukuttua päiväuniakaan, kun vatsa tuntuu vaaka-tasossa niin ikävältä. Jostain luin, että kohtu on näillä viikoilla korkeimmillaan ja sen kyllä huomaa. Palleaa painaa seisoessakin aika ikävästi. Josko se lähtisi tästä taas kohta laskeutumaan. Ainakin tulee syötyä entistäkin kevyemmin, kun vatsa ei vedä niin mitään.

Piakkoin jotain kevyempää. Täällä on viime päivinä harrastettu käden töitä siinä määrin, että oksat pois. Hyvä että lapsella on järjestön määrä pieniä neuletakkeja odottamassa, sillä lämpömittari näyttää vieläkin yli 25 astetta. Äkkiä se kait tuosta viilenee.

3 kommenttia:

MiuMau kirjoitti...

Siis minkä takia sun pitää noin hyvällä Hb- arvolla syödä rautalisää? Mulla on 116 Hb ja terveydenhoitaja sanoi, että voin syödä rautalisää jos haluan..

Milla kirjoitti...

Miekin jouduin aloittaan rautalisän vasta ku hb tippu alle 120 ja nyt rautalisän kanssa se on siinä samassa edelleen pysynyt.. Mut onks tuo feritiini arvo oo noita erikoisempia rautalabkokeita ku mitä hb?

Täällä kans ei oo kaapit ollut ikinä näin puhtaina ku mitä nyt, kyllä kelpaa tosiaan täälläkin tulevan asukin kaappeihin kurkistella :)

Laitahan muuten kuvaa niistä siun neulomuksista, täällä ainaki oltaisiin kiinnostuneita näkemään, mitäkä se tuleva mamma on siellä ehtinyt tekemään :)

kaiho kirjoitti...

Vastasin tähän lauantaiaamuna, mutta teksti ei ole näköjään tallentunut... mitähän kirjoittelin?

Ainakin sen, että ferritiinin mittaaminen ei käsittääkseni kuulu täälläkään normimittauksiin. Rauta-arvoja mitataan ensisijaisesti hb:lla. Lääkärini on vaan ottanut minut tältä osin kasvissyöjänä silmätikukseen. Ferritiini paljastaa rauta-arvojen laskun hemoglobiinia nopeammin. Hb laskee kun raudanpuutos elimistössä on jo ilmeinen.

Rauta-arvojen lasku raskausaikana tässä lihan- ja maksansyöjien kultamaassa (maksaa suositellaan raskaana olevillekin!)on ilmeisesti siinä määrin harvinaisempaa, että rautavalmisteita neuvotaan ottamaan ainakin Suomea herkemmin. En kuitenkaan jaksa uskoa, että tämä olisi mitään hirmuisen vakavaa. Suomalaisia odotusblogeja lukiessa tuntuu, että lähes kaikkien hb laskee alle 130:n ellei jopa enemmän, ja ihan terveitä lapsia sieltä putkahtelee :).