torstai 28. huhtikuuta 2011

NT-ultra

Eilen oli tosiaan se viime hetken NT-ultra. Mielenrauhasta sai maksaa 140 euroa, kun se ei kuulu täällä ohjelmaan alle 35-vuotiailla. Siellä se meidän  kaveri sätki ja heilutteli käsiään. Välillä pidettiin kummallakin kädellä päätä, imettiin peukaloa ja hörppäiltiin lapsivettä. En yhtään tiedä minkälainen kyseinen ultra Suomessa on, mutta itse olin ainakin yllättynyt kuinka suuri osa siitä otettiin 3D:nä (vai 4D:nä? Mä en ikinä muista mikä ero näissä on!) ja muutoinkin katseltiin tosi tarkasti mm. sydämen kammioita ja virtauksia. Sain mukaani lisäksi kattavat mittaustiedot:
  • syke: 155 (pääsinpäs kuulemaan ;) )
  • pää-peppumitta: 7,6 cm (hieman alle keskiarvon)
  • päänympärys: 8,9 cm
  • reisiluu: 1,25 cm
  • vatsanympärys: 8 cm
  • nenäluu näkyvissä
  • niskaturvotus: 2,5 mm, joka näillä viikoilla ja iälläni (27) tarkoittaa Downin syndrooman riskiä suhdeluvulla 1:1121.
Samalla todettiin myös, että sydämen, virtsarakon, munuaisten, vatsalaukun rakenteet ja toiminnat ovat normaaleja.

Niin.. sain mukaani.. Mieheni ei valitettavasti päässyt tähän lyhyellä varoitusajalla varattuun ultraan mukaan työmatkan takia. Harmittaa kovasti hänen puolestaan. Onneksi sain paljon valokuvia mukaan! Mutta voi elämä sitä säälivien katseiden määrää odotushuoneessa, varsinkin kun aika oli virka-ajan ulkopuolella. Ajattelivat varmaan, että raukka on ihan yksin mahansa kanssa.

Terve!

"Sarvikin" on nyt tipahtanut


Hiemanhan tuo niskaturvotus on ainakin suomalaisten keskustelupalstojen mukaan korkeahko, mutta siellä ei kenelläkään oltu mitattu sitä näillä raskausviikoilla. Erikoislääkäri sanoi kuitenkin, että se on täysin normaalimitta, enkä siis aio sitä murehtia. Jos mitat on normaalit, niin täällä ei oteta seulaa. En aio sitäkään murehtia. Näillä mennään ja mulla on ihan hirmu huojentunut olo :)

3 kommenttia:

Lumia kirjoitti...

Miten mulla on semmonen kuva, että 3D:n ja 4D:n ero on se, että 4D on liikkuvaa kuvaa kolmiulotteisesti.. :o Vai oonkohan kuullut väärin :D

Missäpäin maailmaa työ asustelette muuten? :)

kaiho kirjoitti...

Aaah.. no sitten se oli 4d. Laite piti muuten vinkeää tärinää mahalla aina kun vaihdettiin normiasetuksesta 4d:en.

Me asutaan Berliinissä.

Äni kirjoitti...

Lumia jo kertoikin tuon 4D:n eron. :) Meillä ei ainakaan ollut NT-ultrassa ollenkaan 3D:tä, vaan vasta rakenneultrassa. Ja sekin tuli iloisena yllärinä, kun luulin ettei kunnallisessa seulonnassa olisi ollenkaan 3D:tä. 3D kuvia me ei saatu, koska mun istukka oli tiellä ja Nyytin kasvot siihen hautautuneena, joten tarkemmat kasvonpiirteet jäi edelleen mysteeriksi ja niihin päästään tutustumaan (ihastumaan <3) vasta synnytyksen jälkeen.