tiistai 10. toukokuuta 2011

Dukossa

Raskaus on mennyt tähän asti hyvin. Kokoajan on ollut päällä jotain pikkukremppaa, mutta sairaspäiviä ei ole ainakaan toistaiseksi päässyt kertymään ja olen jaksanut tehdä töitä aika lailla samalla teholla kuin aiemminkin. Lähinnä raskauden on huomannut töistä kotiin siirryttäessä. Ensin väsytti ja sitten oksetti sekä väsytti. Jossain vaiheessa mukaan tuli alaselkä- tai tarkemmin sanottuna takalantiokivut. Viikonloppuna huimasi ekan kerran ja nyt napsahti flunssa. 

Tämä flunssa tuntuu kyllä ihan vitsiltä. Ulkona on jo jonkin aikaa ollut yli 20 astetta enkä ole eläessäni syönyt näin paljon vitamiineja ja hivenaineita. Ostin viime lääkärikäynnillä hänen suosittelemaa jumalattoman kallista (n. 54€/kk) raskausajan ravintolisää nimeltä Ortho Pregna, joka sisältää kaikkea omega-3:sta eri vitamiineihin ja mineraaleihin kuten rauta ja foolihappo aina maitohappobakteereihin asti. Joka aamu menee kolme tablettia + veteen sekoitettava jauhe. Menisi itse asiassa muutoin koko kourallinen eli 8 tablettia, mutta ilmoitin etten tällaisena yökkäilijänä saa millään sellaista määrä alas. Lopputulos: pulveria kehiin :)

Ajattelin syödä kuurin loppuun ja luottaa sen jälkeen omaan monipuoliseen ruokavaliooni, beroccaan sekä mahdollisesti omega-3:siin (kala on täällä paitsi kallista myös usein huonolaatuista). Rautalisää otetaan, jos sille ilmenee erityistä tarvetta.  Saksalaiset... niiden ruokavalio tuntuu välillä koostuvan pelkästä valkoisesta leivästä, rasvaisista juustoista, wurstista ja kourallisesta vitamiineja :)

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

voi oot kyllä ollu reipas ku oot töissä jaksanu olla! Mutta tosiaan taitaa raskausaikana olla koko ajan, jotakin pikkukremppaa :)

Kyllä vaihtaisin nää suomalaiset leivät hetkeksi niihin saksan ihaniin leipomoiden antiin! huoh! mutta tosiaan aikas ihanan rasvaista se ruoka siellä on... mutta niin hyvää! Täällä jo mietiskelin eilen, ettö vieläköhän sitä kerkeäisi ennen vauvan syntymää siellä pyörähtämään, kun aina kaipuu sinne iskee :)

kaiho kirjoitti...

Olen kyllä ollut tosi onnekas, kun olen pystynyt tekemään koko ajan töitä. Mulla ei ole oikein ketään (toistaiseksi), joka pystyisi sijaistamaan, niin on itsellenikin mielekkäämpää. Toivottavasti menee loppukin näin hyvin.

Saksalainen leipä ja aina auki olevat leipomot asettavat todellakin jonkin verran haasteita terveellisille ruokailutottumuksille. Meilläkin on ainakin 4 leipomoa 200 metrin säteellä kotoa. Raskausajan diabeteksen ja ison vauvan ajatteleminen auttaa tässä hommassa... ainakin aina välillä ;)