sunnuntai 7. elokuuta 2011

Välillä sitä vaan saa aikaiseksi

Liekö syy maanantaina alkavassa viimeisessä viikon lomapätkässä vai muuten vaan kaverin lähestyvässä syntymässä, mutta täällä on viimeisenä parina päivänä laitettu hihat heilumaan niin töissä kuin kotonakin. 9-10 tunnin työpäivien lisäksi olemme mm. tutustuneet ystävän suosittelemaan synnytyssairaalaan sekä tehneet monen tunnin reissun Ikeaan. Kummatkin em. reissut ovat vaatineet veronsa ja olen kyllä ollut aika poikki niin fyysisesti kuin henkisestikin niiden jälkeen. En kuitenkaan ole niin väsynyt, että nukkuisin sunnuntaiaamuna yli kuuteen :).

Torstaina suuntasimme tosiaan uusien vanhempien tiedotusiltaan Maria Heimsuchung Klinikiin Pankowin kaupunginosaan. Sairaalaa suositteli minulle tosiaan toinen siellä synnyttänyt suomalainen. Paikka sijaitsee lisäksi vain n. 5 kilometrin päässä kotoamme. Tilaisuus ja henkilökunta olivat lämminhenkisiä ja minäkin tankerosaksallani ymmärsin lähes kaiken. Sairaalassa on pari perhehuonetta, amme, synnytystuoleja, jumppapalloja yms. Unohtamatta Saksassa kovin suosittuja synnytystä tukevia homeopaattisia ja akupunktiohoitoja. Synnytyshuoneet olivat niin kodinomaisia kuin ne vaan sairaalassa voivat olla ja osastokin vaikutti oikein mukavalta. Pitää vaan toivoa ettei viime vuoden hiljaisin kuukausi marraskuu ruuhkaudu tänä vuonna meidän synnytyksen aikaan, sillä ajatus muutamasta yöstä kolmen hengen huoneessa (osastolla 2 kpl) tuntuu jokseenkin rankalta. Kovasti olisin valmis maksamaan yhden hengen huoneesta sen n. 60€/yö tai perhehuoneesta n. 80€/yö ekstraa.

Tarvitsisi vielä kysellä muutamia juttua, kuten henkilökunnan englannin kielen osaamista ja paperihommista Suomen sosiaaliturvaan liittyen, sairaalasta tarkemmin sähköpostitse. Luulen kyllä, että tämä on meidän sairaala. Sitten ei tarvitsisi enää kuin käydä rekisteröitymässä synnytykseen ja se olisi sillä selvä. Saksalainen työkaverini suositteli meille puolestaan Geburtshausia, jotka ovat Saksassa yhtä yleisiä synnytyspaikkoja kuin sairaalat. Nämä "synnytystalot" ovat kätilöiden vetämiä sairaalan lähesyydessä sijaitsevia luonnollisen synnytyksen paikkoja normaalisynnytyksille. Jos kaikki ei mene niin kuin pitäisi, niin sieltä sitten kärrätään sairaalaan. Ajatus kuulostaa kauniilta ja lämpimältä. Vaikka olenkin luonnonmukaisen synnytyksen suuri kannattaja, niin haluan kyllä myös sen epiduraalin mahdollisuuden. Musta kuulostaa aivan naurettavilta ne ensisynnyttäjät, jotka kovasti vakuuttavat synnyttävänsä lapsensa ilman lääkkeitä. Mistä he tietävät kuinka paljon se oikeasti sattuu? Avoimin mielin sanon minä (, jolta ei ole koskaan edes murtunut luuta eikä näin ollen luultavimmin edes tiedä mitä oikea kipu on) :)
Sitten oli se IKEA-visiitti. Tämän rouvan pää alkaa ollaa niin haperoa, että kylläpä siellä kesti, vaikka tiesin etukäteen mitä huonekaluja ollaan hakemassa! Kaikki listalla olleet asiat löytyivät, paitsi Gulliver-pinnis. Ne olivat sitten loppu. Mies käy ensiviikolla katsomassa tilanteen uudestaan. Mukaan löytyi siis uusi PAX-vaatekaappi makuuhuoneen kaappirivistön jatkoksi kaverin tavaroille, lampaantalja, hoitoalusta, 4 kpl lakanoita, KOMPISAR-reunasuoja, kosteussuoja, VYSSA VINKA-patja & VYSSA TULTA -sijauspatja (jonka mieheni kantoi kärryihin peittona :)), MALM-yöpöydät ja JÄRA-lamppu olohuoneeseen. Kovin on taas kaikki valkoista, mutta ainakin lista lyhenee ja lompakko tyhjenee.



Nyt tämä sanoo moikka ja suuntaa pakkaamaan. Edessä on kolmen yön loma Puolassa Itämeren rannalla 5 tähden hotellissa. Säät eivät näytä kovin kummoisilta, kuten eivät koko kesänä. Mieheni aikoo juosta lenkkiä ja käydä salilla, minä keskityn rentoutumiseen :) Varaan mukaan paljon kirjoja ja neulottavaa. Lisäksi odotettavissa on ainakin manikyyri ja hieronta sekä lillumista altailla ja saunomista! Ihanaa!

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Samoja ostoksia tuli meilläkin ikeasta tehtyä. Nuo lakanat ja kosteussuojat oli niin edullisia ja vaikuttaa tosi hyviltäkin :) saa nähdä miten käytössä.

Ihana kun kirjoitat että mitenkä Saksassa nuo synnytykseen liittyvät jutut toimivat! Mielenkiinnolla käyn lukemassa. On se niin erilaista kun Suomessa.

Tiitu kirjoitti...

Täällä oli myös ikeareissu viikonloppuna :D. Hauskaa vaikka eri maissa asutaan niin samat Ruotsalaiset roinat koristaa jokaisen kotona :D hahaha.. Sulle olisi mun blogissa tunnustus odottamassa <3