torstai 14. heinäkuuta 2011

Suomen suvi

Vietimme lähes kuukauden Suomessa hieman työn ja pääosin lomailun merkeissä. Olipa luksusta päästä pitkästä aikaa mökeille rapsuttelemaan, saunomaan sekä ennen kaikkea rentoutumaan ja viettämään aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Reissun aikana tuli myös oltua yhteydessä Kelaan ja hankkittua kalliita todistuksia maistraatista vauvan rekisteröimisen helpottamiseksi. Syntymään on vielä aikaa, mutta yritän saada kaikki tarvittavat paperit mahdollisimman ajoissa kasaan, jotta saamme lapsukaisen passin mahdollisimman nopeasti synnytyksen jälkeen käteen ja pääsemme näin ollen jouluksi perheen pariin ja ristiäisiä juhlimaan.

Loman päättyessä koettiin tuskan hetkiä, kun kaikki sukulaisilta saadut kestiovaipat ja vauvanvaatteet sekä kirpputoriostokset piti saada mahtumaan jo valmiiksi täydehköihin matkalaukkuihin. Olin aika tiukka sen suhteen, mitä lennätän mukanani Berliiniin, mutta ihan kiitettävästi sitä tavaraa kuitenkin kertyi. Suomalaisilta kirppiksiltä löytyy vaan niin loistokunnossa olevia vauvanvaatteita aivan loistohintaan. Ja jos kerran saa n. 20 kpl parhaimmassa imukyvyssään olevia kestovaippoja ilmaiseksi, niin pakkohan ne on ottaa! :)

Samaisella reissulla selvisi myös vauvan sukupuoli. Meillähän oli 20.6. 4D-ultra Femedassa. Kaikki oli kunnossa ja koko kokemus muutoinkin positiivinen. Kiva olla ultrattavana kerrankin omalla äidinkielellä. Kertoilen ultrasta ja siitä kuinka tuo sukupuoli pääsi lääkäriltä lipsahtamaan tarkemmin myöhemmin.

Loman aikana tuli kerrytettyä elopainoa ruhtinaallisen 2,5 kilon verran. Oli jokseenkin odotettavissa, sen verran paljon tuli vedettyä kaikenlaisia herkkuja ja erityisesti suomalaista pullaa, nam! Eiköhän painon nousu tuosta väkisinkin tasaannu arkeen paluun myötä. Painoa on tähän mennessä tullut rapiat 6 kiloa raskauden alusta. Voisi olla vähemmänkin, mutta toisaalta itseni tuntien myös paljon enemmän. :) Äidilleni on tullut jokaisen raskauden myötä 15-18 kiloa, joten vielä on pelivaraa. Näistä kaikki on tullut kuulemma vatsaan ja lähtenyt pian synnytyksen jälkeen. Tätä mantraa minä nyt siis hoen :)

2 kommenttia:

Tiitu kirjoitti...

Hei ihan kuin omasta kynästä :D Oli pakko kommentoida kun löytyi hengenheimolainen. Siis maksoiko nuo maistraatin lomakkeet paljonkin? Meille sanottiin että myös suomen Lontoon konsulaatissa saisi hoidettua lapsen rekisteröinnin suomeen, mutta hinnoista ei ollut puhetta. Arvatenkin kaikki maksaa, passikin moninkertaisesti. Tosin meidän lapselle tulee UK passi, joten säästän itseni tuolta konsulaatin todella huonolta palvelulta siinä kohtaa. Jouluksi olisi meilläkin tarkoitus mennä kotisuomeen vauvan kanssa (joka syntyy lokakuun lopulla myös, kuten ilmeisesti sinullakin). Kiireeksi voi vetää, mutta toivotaan että saadaan molempien kirpuille passit ajoissa :) Painoa mulle on tullut runsas viis kiloa, tai no toi on viikon takainen tieto joten... xD. Jaksuja sinne!

kaiho kirjoitti...

Me tarvitaan lapsen syntymätodistuksen ja Berliinin asukkaaksi rekisteröimiseksi vanhempien syntymätodistukset ja vihkitodistus auf Deutsch ja apostilleineen. Koko lysti: 86 euroa! Tämä on siis saksalaista byrokratiaa, en tiedä mitä dokumentteja briteissä vaaditaan lapsen "rekisteröimiseksi".

Uuden Suomen kansalaisen syntymän ilmoittamisen voi tosiaan hoitaa suurlähetystössä. Siihen ei käsittääkseni vaadita kuin tuo syntymätodistus (joka pitää luultavimmin käännättää jossain virallisesti suomeksi) ja täyttää siihen tarkoitettu lomake. Tämä maksaa ainakin meidän lähetystön hinnaston mukaan 100 euroa. Syntymätodistuksen voi myös lähettää suoraan maistraattiin, jolloin ei tarvitse täyttää erillistä lomaketta. En tiedä kuinka paljon jälkimmäinen maksaa. Täytyisi vielä selvittää kumpi on nopeampi tapa :)

Tsemppiä kovasti sinnekin!