sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kavissyöjät on kalpeita

Ensimmäinen lääkärikäynti takana. Kuten uumoilinkin, ei se mennyt paperihommien puolesta ihan niin kuin Strömsössä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Hieman pistivät juoksemaan sairaskassoissa, aamuaika muuttui ilta-aikaan ja lopulta täytin juurikin ne samat kaavakkeet, jotka olin täyttänyt jo ekalla yrityksellä :).

Lääkäri oli mukava. Englanti ei ollut mitenkään häikäisevää, mutta eiköhän me tulla toimeen. Ainoa asia, joka aiheuttaa hieman närää, on lääkärin kiviaikaiset tiedot raudan saannista. En ole syönyt lihaa lähes 15 vuoteen. Kerroin tämän tietenkin lääkärille ja sain heti  jo tältä pohjalta diagnoosin anemiasta. "Yes, you have a problem." Tiedän syöväni paremmin ja monipuolisemmin kuin suurin osa ns. sekasyöjistä, joten jos raudanpuutetta jossain vaiheessa tulee, niin siitä sen ei ainakaan pitäisi johtua. Me love pinaatti, pavut, linssit, kaikki vihreä ja täysjyvävilja! Käsittääkseni myös monet lihanpurijat joutuvat turvautumaan rautapurkkiin raskausaikana. Maanantain verikokeen tulosten jälkeen näytän sille! :) Hemoglobiinini on aina pysynyt 130 paremmalla puolella, jopa silloin kun luovutin verta 3 kertaa vuodessa.

Mutta muutoin siis oikein mukava täti. Raskaana ollaan hänenkin mukaan. Rintanikin ovat kuulemma jo selvästi raskaana. En ole itse huomannut niissä mitään eroa, joten piti ihan tiedustella, että mitä eroa niissä on. Ovat kuulemma painavemmat sekä lämpöisemmät kuin muu kroppa. Jahans :)
Nyt on otettu papa-koe, annettu virtsanäyte (täytyykin kysyä mitä siitä mitattiin) ja maanantaina tosiaan verikokeeseen. Siellä testataan ainakin se hemoglobiini, aids ja B-hepatiitti sekä toksoplasmoosi. Samalla varataan aika seuraavalle käynnille. Eka ultra on täällä jo viikolla 9-11. Sen jälkeen vielä kaksi ultraa viikoilla 20 ja 30. Kovasti jo odottelen meidän vauvan näkemistä ruudulta. Toivottavasti kaikki on hyvin.

Ei kommentteja: