Raskausajan Top5:
Kurkku
Peruna
Tomaatti
Jäätelö
Parsakaali
Olen ollut viimeiset 15 vuotta kasvissyöjä sillä poikkeuksella, että syön jonkin verran kalaa. Olen myös omasta mielestäni ollut jo pidemmän aikaa ehkä keskivertotallaajaa valveutuneempi elintarviketurvallisuusasioissa. Valveutuneisuus on kasvanut Saksaan muuton myötä. Markkinat on täällä paljon suuremmat ja elintarviketeollisuuskin painii tästä syystä hieman eri luokassa kuin Suomessa. Heti muuton jälkeen aloin suosia luomutuotteita mahdollisuuksien (lähes aina siis) mukaan. Kun kananmunista löytyi dioksiinia, luomusta tuli ehto. Todettakoon tähän väliin, että Saksan luomu ei ole sama asia kuin Suomen luomu, mutta askel oikeaan suuntaan. Säännökset eivät ole täällä mm. lannoituksen osalta niin tiukkoja, mutta toisaalta tämä näkyy erityisesti kasvisten kunnossa ja hinnoissa.
Raskauden myötä meillä alettiin pesemään vihanneksia ja hedelmiä paremmin. Olen aiemmin ollut tässä asiassa aika laiska ja parantamisen varaa oli todellakin ilman, että oltaisiin vahingossakaan menty neuroottisen hinkkaamisen puolelle.
Sitten tuli tämä EHEC. Berliinissä ei käsittääkseni ole ollut sairastapauksia eikä epidemia muutoinkaan ole ainakaan vielä saavuttanut kovin kummoista mittakaavaa, mutta kyllä se on pistänyt miettimään. Olen kuorinut kurkut (joita on muuten mennyt paljon!) koko raskausajan, koska kuori on nyt maistunut mielestäni erityisen kitkerälle. Ensimmäisten sairastumisen myötä aloitin kuorimisen lisäksi huuhtelut. Myöhemmin jätin mm. tomaatit ja salaatit ja muut kypsentämättömät ja vaikeasti kuorittävät vihannekset pois. Nyt vaikka kuinka haluaisin, ja haluaisin kyllä kovasti, syödä vihanneksia ei niitä ole enää saatavilla kunnolla Berliinissäkään. APUA! En voi mennä pelkän jäätelönkään voimin, muutoin vauvasta tulee ihan superiso. Onneksi jääkääpissa odottaa yksi parsakaali iltaa :) Namskis!
Lähikaupan tarjonta keskiviikkona. Perunatkin oli loppu! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti